Masini prelucrare tabla


In industria de prelucrare un rol important il joaca prelucrarea foii metalice si a profilelor metalice.

Prelucrarea tablei si a profilelor este o ramura extrem de importanta a industriei metalurgice.

In ceea ce priveste prelucrarea foii metalice, principalele aplicatii care sunt incluse sunt: decuparea foii metalice, debitarea tablei, bordurarea pieselor, stantarea, indoirea, roluirea si presarea.

Decuparea foii metalice se realizeaza cu utilaje pentru prelucrarea tablei denumite masini pentru decupat (masini pentru decupat manuale, masini pentru decupat hidraulice si masini de decupat pneumatice) care debiteaza foaia metalica cu ajutorul unui cutit superior ce culiseaza in diferite piese cu unghiuri prestabilite.

Operatia de debitare tabla este procesul prin care o foaie de tabla este taiata fara a rezulta span si fara a o incalzi.

Procesul de taiere se realizeaza cu o masina de taiat tabla de tip foarfeca tabla in cazul careia debitarea tablei se realizeaza cu ajutorul unor cutite drepte sau curbe.

In functie de modul in care sunt actionate, modelele de ghilotine tabla se impart in: foarfeca ghilotina manuala (foarfeca de tabla manuala), ghilotina electrica (ghilotine electrice, ghilotine motorizate), ghilotina hidraulica (foarfeca de tabla hidraulica, masina de taiat tabla).

Bordurarea pieselor este procesul prin care diferitelor piese realizate din foi metalice li se realizeaza o margine diferita necesara pentru diferite operatiuni ulterioare (fixari, imbinari etc.). Echipamentele care realizeaza aceasta operatiune sunt denumite masini de bordurat, masini de zencuit, masini de faltuit sau, asa cum mai sunt denumite de mesterii din domeniu, masini de ziguit.

Stantarea tablei este operatiunea prin care foaia metalica este deformata prin aplicarea unei stante.

Aceasta operatie poate fi realizata cu ajutorul unui dorn sau stante fixate pe o presa hidraulica, presa hidraulica manuala sau presa de atelier pnematica (presa pneumatica) sau cu ajutorul unei foarfece combinate prevazuta cu statie de stantare.

Indoirea foii metalice este operatia de deformare a tablei prin indoirea acesteia la unghi cu ajutorul unui echipament denumit presa tabla sau abkant.

Echipamentele pentru indoit tabla pot fi clasificate in functie de modul de actionare in: abkanturi manuale, abkanturi motorizate si abkanturi hidraulice.

In functie de tipul lamelor de indoire, modelele de presa abkant se clasifica in: abkanturi cu lama ascutita (abkant cu cioc ascutit) si abkanturi cu lama segmentata (abkanturi manuale segmentate, abkant manual segmentat).

Roluirea foii metalice este operatia prin care o foaie metalica plana este prelucrata intr-un cilindru sau con cu ajutorul unei masini de roluit cu cilindri.

O masina roluit tabla este de obicei dotata cu 3 cilindri pozitionati paralel care antreneaza foaia metalica. Cilindrul superior poate fi, de regula, deplasat pentru a reduce circumferinta piesei roluite si poate fi ridicat pentru a scoate piesa prelucrata.

Operatia de presare a foii metalice presupune deformarea tablei prin aplicarea unei presiuni mecanice asupra acesteia. Modelele de presa tabla pot fi clasificate in functie de modul de actionare in presa manuala, presa pneumatica, prese hidraulice (prese industriale).

In ceea ce priveste prelucrarea profilelor metalice, principalele operatii care se desfasoara sunt: crestarea, indoirea, roluirea si debitarea.

Crestarea tevilor se realizeaza cu ajutorul unor dispozitive de crestat tevi in vederea imbinarii perfecte a si sudarea acestora.

Indoirea profilelor este operatia prin care acestea sunt deformate fiind indoite la diferite unghiuri.

Operatia de indoire poate fi realizata cu dispozitive universale de indoit, masina de indoit tevi, masina indoit tevi si profile, dispozitiv de indoit teava.

Roluirea profilelor metalice se realizeaza asemanator roluirii tablei, cu ajutorul unor masini de roluit cu 3 role, de tipul masina roluit teava, masina roluit tevi, masina de roluit profile.

Debitarea profilelor metalice se realizeaza cu ajutorul forfecelor sau ghilotinelor pentru teava si profile.

Gama de masini pentru prelucrarea tablei si profilelor metalice pe care v-o prezentam se adreseaza atat utilizatorilor casnici, cat si marilor producatori din industria prelucrarii la rece a foii si profilelor metalice.

eMasiniUnelte (distribuitor masini unelte romania) va ofera solutia potrivita necesitatilor dumneavoastra de prelucrare si bugetului disponibil.

Pentru a beneficia de asistenta tehnica in alegerea echipamentului potrivit activitatii dumneavoastra contactati consilierii nostri.

Product added to wishlist
Product added to compare.