Masini pentru rindeluire si grosime (abricht)


Masini de rindeluit si grosime – abricht, grosier, rindea, geluire, faltuire, muchier, rabotare. 

O operatie extrem de importanta in industria de prelucrare secundara a lemnului o reprezinta indreptarea fetelor piesei de prelucrat.

Majoritatea tamplarilor stiu ca intr-un atelier de prelucrare a lemnului pentru realizarea operatiunii de indreptare a lemnului este nevoie de o masina abric (abricht, rindea) si de abric de grosime (abric grosime, masina grosime sau masina de grosime).

Masina de rindeluit, abric, este utilizata pentru a obtine o fata plana a piesei de prelucrat, precum si pentru a indrepta marginile piesei (cu ajutorul paralelei reglabile la unghi), iar masina de degrosat, masina de rindeluit la grosime, este utilizata pentru a obtine cealalta fata a piesei de prelucrat perfect plana si paralela cu prima.

Deoarece aceste masini de prelucrat lemn sunt destul de scumpe si de obicei nu este posibil sa lucrezi corect doar cu una dintre ele, majoritatea tamplarilor din atelierele de prelucrare a lemnului, precum si utilizatorii amatori opteaza pentru o masina combinata abric cu grosime (abricht cu grosime, masina de rindeluit si grosime). Achizitia unei masini de rindeluit si grosime este de multe ori cea mai buna solutie oferind un raport cost-beneficiu foarte bun.

In cazul acesta, masina de indreptat, abric, este utilizata pentru a obtine o fata plana a piesei de prelucrat, precum si pentru a indrepta marginile piesei (cu ajutorul paralelei reglabile la unghi), iar masina pentru grosime (grosime lemn) este utilizata pentru a obtine cealalta fata a piesei de prelucrat perfect plana si paralela cu prima.

Modelele de masini de rindeluit, abricuri se diferentiaza, in principal, prin latimea maxima de lucru, puterea motorului, numarul de cutite de pe blocul taietor, adancimea de preluare pe tura, turatia arborelui taietor.

Modelele de rindele grosime, denumite si masini pentru degrosat sau masini de grosime, se diferentiaza, in general, prin latimea si inaltimea maxime de lucru, puterea motorului, numarul de cutite de pe blocul taietor, adancimea de preluare pe tura, turatia arborelui taietor, viteza de avans, puterea motorului de avans (daca exista un alt doilea motor de avans).

Masinile abricht cu grosime ofera avantajul posibilitatii montarii unui dispozitiv de mortezare optional care permite realizarea operatiilor de gaurire a pieselor din lemn.

Gama de masini pentru rindeluire si grosime pe care v-o prezentam se adreseaza atat utilizatorilor amatori, cat utilizatorilor profesionisti din ateliere de prelucrare a lemnului cu productie de serie.

eMasiniUnelte (distribuitor masini unelte romania) va ofera solutia potrivita necesitatilor dumneavoastra de prelucrare si bugetului disponibil.

Pentru a beneficia de asistenta tehnica in alegerea corecta a unei masini de rindeluire si grosime potrivita necesitatilor dumneavoastra contactati consilierii nostri.

Product added to wishlist
Product added to compare.