Masini pentru ascutit


In procesul de prelucrare a lemnului, dupa un anumit timp de lucru, sculele isi pierd proprietatile aschiatoare.

Din aceasta cauza ele sunt supuse operatiuni de ascutire.

Ascutirea consta in inlaturarea materialului distrus de pe suprafata de lucru a sculei cu ajutorul unei masini de ascutit, in scopul obtinerii unor taisuri normale.

Care este utilitatea unei masini de ascutit in industria de prelucrare a lemnului?

Raspunsul la aceasta intrebare este destul de simplu: oricat de performanta ar fiu o masina unealta pentru prelucrarea lemnului, aceasta nu va oferi rezultatele astepotate daca sculele taietoare nu sunt ascutite corespunzator.

Modelele de masini de ascutit utilizate frecvent in industria de prelucrare a lemnului sunt: masini de ascutit cutite de abric, masini de ascutit panze de circular si masini de ascutit universale.

O masina de ascutit cutite de abric este echipata cu o piatra abraziva si un dispozitiv de culisare ce fixeaza cutitul de abric. Dispozitivul de culisare al unei masini pentru ascutire cutite abric poate fi actionat manual sau automat iar cutitul de rindea este trecut peste discul abraziv si ascutit.

Unele masini ce executa operatia de ascutire cutite rindea sunt dotate cu sistem de racire, acestea oferind rezultate foarte bune prin racirea cutitului in timpul ascutirii.

In ceea ce priveste ascutirea panzelor de circular, aceasta operatie este realizata cu ajutorul unor masini de ascutit panze de circular.

O masina de ascutit panze circular este echipata cu un ghjidaj pe care culiseaza un dispozitiv de fixare pentru panza circulara. Ghidajul poate fi reglat pentru ascutire panza circular cu diametru cuprins in intervalul minim si maxim permis de respectivul dispozitiv de ascutit panze de circular.

O masina pentru ascutire panze de circular poate fi echipata cu un disc din piatara abraziva pentru ascutire panzelor monometalice sau cu disc diamantat pentru ascutirea panzelor de circular placate cu carburi metalice.

In ceea ce priveste categoria de masini de ascutit universale, aceste permit datorita constructie cu care sunt prevazute ascutirea a numeroase scule, precum: cutite de abric, panze de circular, freze lemn, cutite de strung, burghie si dalti pentru lemn etc.

O masina de ascutit scule universala este ideala pentru exploatarea in atelierele medii si mari deoarece achizitia constanta de scule taietoare de calitate sau ascutirea acestora poate implica costuri ridicate daca se realizeaza externalizat.

eMasiniUnelte (distribuitor masini unelte romania) va ofera solutia potrivita necesitatilor dumneavoastra de ascutire si bugetului disponibil.

Pentru a beneficia de asistenta tehnica in alegerea corecta a unei masini de ascutit potrivita necesitatilor dumneavoastra contactati consilierii nostri.

Product added to wishlist
Product added to compare.