Masini pentru indoirea metalelor


Pentru realizarea diferitelor aplicatii de indoire a metalelor, in industria aferenta sunt utilizate masini de indoit profile.

Un dispozitiv pentru indoit este un echipament de formatizat piese metalice. Utilizarea unei masini de indoit este de a indoi diferite piese metalice precum: bare rotunde, bare patrate, platbanda, cornier, profil T, profil U etc. Indoirea in cazul unui dispozitiv de indoit se realizeaza fie cu o scula liniara, fie rotativa.

Clasificarea acestor masini de indoit se realizeaza in functie de numerosi parametri, dar cea mai uzuala calificare le imparte in: dispozitive universale pentru indoit, dispozitive pentru indoit colturi, masini pentru tesit muchii si altele.

In categoria denumita dispozitive de indoit universale sunt incluse toate dispozitivele de indoit care nu au o geometrie speciala. Distanta dintre indoire si capatul piesei de indoit este destul de mare pentru a asigura zona de indoire.

Un dispozitiv de indoit universal este utilizat, de regula, pentru realizarea diferitelor indoiri fara colturi sau cu colturi rotunjite.

Modelele cu actionare manuala sunt, de regula, recomandate pentru a fi exploatate in micile ateliere de prelucrare a metalelor pentru realizarea diferitelor operatii de indoire.

Cu ajutorul unui dispozitiv de indoire universal pot fi realizate inclusiv aplicatii de indoire in forma literei “C” sau “S”, precum si diferite spirale utilizate pentru realizarea pieselor din fier forjat.

Modelele de dispozitive de indoit profile U sunt prevazute cu bacuri de indoire speciale geometriei profilului ce trebuie indoit.

Masina de tesit muchii este un echipament special in categoria de masini pentru indoirea metalelor. Modelele de masini pentru tesit muchii sunt utilizate prin asezarea piesei de prelucrat paralel cu marginea masinii si tesirea muchiilor pieselor de prelucrat realizate din diferite metale, precum: otel, aluminiu, cupru, alama etc.

Modelele de dispozitive pentru indoit colturi sunt utilizate pentru indoirea pieselor de prelucrat la diferite unghiuri ce pot fi ajustate cu usurinta cu ajutorul unor scale unghiulare ce permit indoirea cu usurinta a platbandei, a profilelor rotunde, a profilelor rectangulare si a cornerului. Aceste dispozitive de indoit sunt utilizate la scara larga in micile ateliere de prelucrari metalice.

Alegerea corecta a masinii de indoit metale va asigura obtinerea produselor de calitate cu preturi mici de executie si va garanta utilizatorului concurenta pe piata de profil prin produse ieftine.

Gama de masini pentru indoit metale pe care v-o prezentam se adreseaza atat utilizatorilor amatori, cat utilizatorilor profesionisti din micile ateliere de prelucrare a metalelor cuprinzand numeroase modele cu diferite arii de utilizare.

eMasiniUnelte (distribuitor masini unelte romania) va ofera solutia potrivita necesitatilor dumneavoastra de prelucrare in ceea ce priveste indoirea metalelor in bugetul disponibil.

Pentru a beneficia de asistenta tehnica pentru a alege corect echipamentul de indoit potrivit necesitatilor dumneavoastra contactati consilierii nostri.

Product added to wishlist
Product added to compare.