Dispozitive de avans


In industria de prelucrare secundara a lemnului obtinerea unor randamente ridicate in urma operatiuniulor de prelucrare este asigurata prin utilizarea unor dispozitive de avans, denumite si dispozitive de avans mecanic.

Utilizarea unui dispozitiv de avans asigura alimentarea masinii de prelucrare a lemnului cu material intr-un ritm constant asigurand ghidarea cu precizie a piesei de prelucrat.

Utilizarea dispozitivelor de avans creste productivitatea muncii, acestea fiind utilizate, de obicei, pe masini de frezat (freze lemn), masini de rindeluit (abric), fierastraie circulare (ferastraie circulare), masini de slefuit (slefuitoare lemn), fierastraie cu banda (banzic), strunguri de lemn etc.

Suplimentar, utilizarea dispozitivelor de avans mecanic poate conduce la cresterea calitatii produselor finite datorita avansului constant si reglabil la viteza specifica necesara materialului de prelucrat si specificului operatiei de prelucrare.

Clasificarea dispozitivelor de avans poate fi realizata in functie de operatia pentru care sunt utilizate (dispozitive de avans generale, dispozitive de avans curb, dispozitive de avans pentru copiator) si numarul de role cu care sunt echipate (dispozitiv de avans cu 3 role, dispozitiv de avans cu 4 role, dispozitiv de avans cu 5 role).

Dispozitivele de avans generale sunt utilizate pentru avansul rectiliniu al piesei de prelucrat si sunt utilizate, de regula, pe frezele pentru lemn.

Dispozitivele de avans curb (dispozitive de avans arcuit sau dispozitive de avans pentru ferastrae panglica) sunt utilizate pentru avansul pieselor pe curb fiind utilizate, de regula, pe ferastraiele panglica pentru lemn.

Dispozitivele de avans mecanic pentru copiator (dispozitive de avans pentru copiator) sunt utilizate pentru avansul pieselor de prelucrat pe strungurile de lemn cu dispozitiv de copiere.

Unele masini unelte de prelucrare a lemnului sunt prevazute cu avansuri pentru materialul de prelucrat inca din fabrica, ca de exemplu: masini pentru grosime, masini de rindeluit pe patru fete, masini de slefuit cu tambur etc.

Majoritatea modelelor de dispozitive de avans mecanic permite selectarea vitezei prin intermediul unui convertizor de frecventa.

Majoritatea modelelor de dispozitive de avans sunt prevazute cu role cu amortizoare ce permit trecerea pieselor de prelucrat cu grosimi diferite, iar bratul articulat poate fi inclinat pentru adaptarea la cerintele piesei de prelucrat.

Dispozitivul de avans mecanic trebuie ales in functie de masina pe care este utilizat si vitezele de avans necesare.

eMasiniUnelte (distribuitor masini unelte romania) va ofera solutia potrivita necesitatilor dumneavoastra in ceea ce priveste avansurile mecanice si bugetul disponibil.

Pentru a beneficia de asistenta tehnica in alegerea corecta a dispozitiv de avans mecanic potrivit necesitatilor dumneavoastra contactati consilierii nostri.

Product added to wishlist
Product added to compare.