Pregatirea lemnelor de foc


In zilele noastre tot mai multe persoane opteaza pentru sisteme de incalzire electrice sau cu gaze naturale, asa ca se pune intrebarea logica „care este rostul unor masini pentru pregatirea lemnelor de foc?”.
Raspunsul la aceasta intrebare nu este unul singur, dar vom argumenta necesitatea unor masini unelte pentru pregatirea lemnelor de foc, mai ales daca locuiti in zone izolate sau exista riscul intreruperii furnizarii de gaze naturale sau doar doriti sa va incalziti locuinta cu ajutorul focului de lemne.
In acest sens trebuie sa aveti in vedere ca pregatirea lemnelor de foc reprezinta totalitatea operatiunilor ce trebuie efectuate pentru a obtine din bustenii debitati lemnele ce pot fi utilizate pentru incalzire cu ajutorul unei sobe sau centrale pe lemne.
In categoria de masini unelte pentru pregatirea lemnelor de foc se regasesc, printre altele, ferastraie circulare pentru taiat lemne si masini pentru despicat busteni.
Modelele de ferastraie taiat lemne de foc sunt utilizate pentru pregatirea lemnelor de foc prin taierea acestora la lungimea potrivita pentru a putea fi introduse in soba in care vor arde. Cele mai bune rezultate privind taierea acestora o ofera un fierastrau taiat lemne de fos specializat.
Un astfel de ferastrau taiat lemne este special conceput si construit astfel incat sa usureze operatia de debitare a lemnelor de foc. Operatia de taierea a lemnelor de foc se desfasoara in conditii de siguranta deplina pentru operator si productivitate marita comparativ cu masinile unelte clasice utilizate pentru realizarea acestor operatiuni (de exemplu, motofierastraie sau fierastraie electrice cu lant).
Modelele de fierastraie pentru debitarea lemnelor de foc ofera o productivitate ridicata si un grad ridicat de siguranta datorita constructiei compacte a acestora si dotarii cu diferite dispozitive siguranta, ca de exemplu, dispozitivul de blocare a busteanului in timpul debitarii.
O alta etapa importanta in pregatirea lemnelor de foc o reprezinta operatia de spintecare sau despicare lemn de foc, operatie ce poate fi realizata cu ajutorul unor masini pentru spintecat lemn de foc, denumite si masini pentru despicat bustenii.
Modelele de masini spintecat lemne pot fi prevazute cu motoare electrice sau doar cu priza de putere pentru racordarea la un tractor, in functie de locul utilizarii.
Deoarece bustenii au, de regula. dimensiuni mari iar orificiile prin care lemnul de foc trebuie sa ajunga in vatra sunt reduse, se impune utilizarea unui despicator (presa spart lemne) pentru
O masina despicat lemne are o productivitate mult ridicata comparativ cu craparea manuala, cu ajutorul unui topor, a bustenilor.
eMasiniUnelte (distribuitor masini unelte romania) va ofera solutia potrivita necesitatilor dumneavoastra in ceea ce priveste pregatirea lemnelor de foc si bugetul disponibil.
Pentru a beneficia de asistenta tehnica in alegerea corecta a unor masini unelte pentru pregatirea lemnelor de foc potrivite necesitatilor dumneavoastra contactati consilierii nostri.

Product added to wishlist
Product added to compare.