Termeni și condiții

ACCEPTAREA CONDITIILOR

Folosirea acestui site, implica acceptarea acestor termeni si conditii. Pentru folosirea in cele mai bune conditii a site-ului, se recomanda citirea cu atentie a tuturor termenilor si conditiilor. Sunteti de acord si acceptati ca, fara nici o notificare prealabila, putem sterge sau adauga orice informatie pe site sau intrerupe orice activitate fara o notificare prealabila.

Prin crearea unui cont pe site-ul MasiniUnelteRo.ro, utilizatorul site-ului isi exprima acordul pentru a primi mesaje comerciale electronice din partea Vanzatorului pe adresa de email furnizata.

In momentul plasarii unei comenzi în magazinul online MasiniUnelteRo.ro, utilizatorul site-ului își exprimă acordul cu inregistrarea unui cont pe adresa de email specificata si cu metoda de comunicare electronică prin intermediul email-ului si / sau telefonic. Transmiterea comenzii pe site va fi urmată de recepția unui email automat care atestă doar plasarea comenzii. Acest mesaj, discuțiile telefonice, prin email sau pe alte căi cu reprezentanții Vânzătorului nu constituie acceptări ferme ale comenzii, și implicit NU semnifică încheierea contractului la distanță. Acceptarea ferma a comenzii este detaliata mai jos in capitolul „Momentul incheierii contractului”.

SECURITATEA DATELOR PERSONALE

Datele personale vor fi folosite numai in scopul declarat al acestui site. Ne obligam sa nu facem publice sau sa nu vindem bazele de date continand informatii referitoare la datele personale ale utilizatorilor acestui site. S.C. EXPERT MASINI UNELTE S.R.L. isi rezerva dreptul de a-si selecta clientii.

Preturile sunt actualizate zilnic. Discount-urile, reducerile si promotiile nu sunt cumulative. Se pastreaza intotdeauna reducerea cu valoarea cea mai mare. Promotiile prezente pe site sunt catre client final si nu se cumuleaza cu alte promotii/reduceri. Promotia exista doar in limita stocului disponibil.

Produsele comercializate prin magazinul online MasiniUnelteRo.ro sunt noi, in ambalajul original al producatorului si in momentul livrarii sunt insotite de factura fiscala. S.C. EXPERT MASINI UNELTE S.R.L. isi rezerva dreptul de refuza colaborarea cu clientii ce manifesta comportament si limbaj neadecvat (agresiv, licentios etc.) sau au in istoricul comenzilor livrari refuzate.

MOMENTUL INCHEIERII CONTRACTULUI

Momentul incheierii contractului este momentul emiterii facturii fiscale sau in lipsa acesteia: bonul fiscal, avizul de expeditie. Factura fiscala are statut de contract comercial. Facturile proforme si ofertele comerciale au valabilitate limitata la 2 zile lucratoare de la emitere. Dupa acest termen isi pierd de drept orice fel de obligativitate comerciala sau contractuala.

OBLIGATIILE DUMNEAVOASTRA DE INREGISTRARE

In utilizarea serviciului, sunteti de acord sa furnizati informatii adevarate, corecte, actuale si complete despre dvs. In situatia in care consideram, ca aceasta obligatie nu este respectata, ne rezervam dreptul de a va bloca accesul, pe perioada determinata sau nedeterminata, la utilizarea serviciului fara nici o notificare prealabila.

PRODUSELE ACHIZITIONATE LA DISTANTA

Produsele achizitionate la distanta se pot returna conform O.G. 130/2000. Acestea se pot returna, in ambalajul original si in aceeasi stare in care au fost receptionate, in termen de 14 zile de la primire fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, folosind acelasi serviciu de transport cu care s-a facut expedierea. S.C. EXPERT MASINI UNELTE S.R.L. va inapoia contravaloarea comenzii in cel mult 30 de zile de la data denuntarii in scris a contractului.

Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, rupturi, zgarieturi etc. Produsele ce sunt comercializate prin acest site au, fiecare, termenul de valabilitate, garantia si/sau service-ul oferite acestora de producator. Nu se poate invoca garantia in conditiile utilizarii improprii sau incorecte a produsului. In cazul in care preturile sau alte detalii referitoare la produse au fost afisate gresit, inclusiv din cauza faptului ca au fost introduse gresit in baza de date, ne alocam dreptul de a anula livrarea respectivului produs si de a anunta clientul in cel mai scurt timp despre eroarea aparuta.

LIVRAREA PRODUSELOR

Transportul este gratuit pentru comenzile cu o valoare mai mare de 499 lei cu TVA, in aria de acoperire Fan Courier. Pentru a verifica daca adresa dumneavoastra de livrare se afla in aria de acoperire Fan Courier, contactati-ne la numarul de telefon 0734 354 828 sau transmiteti un email pe adresa tehnic@MasiniUnelteRo.ro.

Pragul maxim de plata numerar in cazul persoanelor fizice, este de 10000 lei, iar in cazul persoanelor juridice este de 5000 lei. Comenzile care depasesc pragul maxim vor putea fi achitate doar cu OP sau prin virament bancar, pe baza unei facturi proforme/fiscale/de avans emise imediat dupa confirmarea comenzii.

DREPTUL DE A RENUNŢA LA CONTRACT ŞI RETURNAREA PRODUSELOR

Aveți dreptul de a vă retrage din prezentul contract, fără a preciza motivele, în termen de 14 zile. Perioada de retragere expiră după 14 zile începând de la ziua: De la ziua la care intraţi dumneavoastră sau o parte terţă, alta decât transportatorul, indicată de dumneavoastră, în posesia fizică a produsului. Cu data de la care intraţi dumneavoastră sau o parte terţă, alta decât transportatorul, indicată de dumneavoastră, în posesia fizică a ultimului produs.

Pentru a vă exercita dreptul de retragere, trebuie să ne informați la adresa sediului SC Expert Masini Unelte SRL, strada Podgoriei 2B, Uricani, Miroslava, jud Iasi, nr telefon 0332 086 816, tehnic@MasiniUnelteRo.ro cu privire la decizia dumneavoastră de a vă retrage din prezentul contract utilizând o declarație neechivocă (de exemplu, o scrisoare trimisă prin poștă sau e-mail). În acest scop, puteți folosi modelul de retragere, care poate fi descarcat de mai jos; folosirea lui nu este însă obligatorie.

MODEL DE FORMULAR DE RETRAGERE

Pentru a respecta termenul-limită de retragere, este suficient să trimiteți comunicarea privind exercitarea dreptului de retragere înainte de expirarea perioadei de retragere.

CONSECINŢELE RETRAGERII

Dacă vă retrageţi, vom rambursa orice sumă pe care am primit-o de la dumneavoastră, inclusiv costurile livrării, cu excepţia costurilor suplimentare determinate de faptul că aţi ales altă modalitate de livrare decât cel mai ieftin tip de livrare standard oferit de noi, fără întârzieri nejustificate şi, în orice caz, nu mai târziu de 14 zile de la data la care suntem informaţi cu privire la decizia dumneavoastră de a vă retrage din prezentul contract. Vom efectua această rambursare folosind aceeaşi modalitate de plată ca şi cea folosită pentru tranzacţia iniţială, cu excepţia cazului în care v-aţi exprimat acordul expres pentru o altă modalitate de rambursare; în orice caz, nu vi se vor percepe comisioane ca urmare a unei astfel de rambursări.

Putem amâna rambursarea până la data la care primim înapoi produsele sau până la momentul la care ne-aţi furnizat dovada că aţi trimis înapoi produsele, fiind valabilă data cea mai apropiată. Expediaţi produsele sau înmânaţi-le direct nouă la adresa SC Expert Masini Unelte SRL, strada Podgoriei 2B, Uricani, Miroslava, jud Iasi, fără întârzieri nejustificate şi, în orice caz, în decurs de maximum 14 zile de la data la care ne-aţi comunicat retragerea. Termenul este respectat dacă produsele sunt trimise înapoi înainte de expirarea perioadei de 14 zile.

Consumatorul va trebui să suporte costul direct al returnării produselor. Consumatorul va fi responsabil doar pentru diminuarea valorii produselor care rezultă din manipulări, altele decât cele necesare pentru determinarea naturii, calităţilor şi funcţionării produselor. Consumatorul returneaza produsele sau le inmaneaza profesionistului sau unei persoane autorizate de catre profesionist sa receptioneze produsele, fara intarziere nejustificata si in decurs de cel mult 14 zile de la data la care acesta a comunicat profesionistului decizia sa de retragere din contract in conformitate cu art. 11 din OUG nr. 34 / 2014.

Bunurile trebuie returnate nefolosite, fără defecţiuni, fara sa prezinte urme de uzura sau sa fie deteriorate in vreun fel, cu toate accesoriile primite, în ambalajul original. Copia facturii trebuie şi ea ataşată, alaturi de certificatul de garantie.

Cosumatorul este responsabil de impachetarea bunurilor returnate si a documentelor necesare pentru expediere. Nu se vor accepta produse lovite, folosite neadecvat sau uzate. Costurile returnării sunt acoperite de Cumpărător. Expert Masini Unelte va returna costurile de achiziţie (produse+costuri de livrare) nu mai tarziu de 14 zile de la data la care este informat de decizia de retragere din contract a consumatorului in conformitate cu art. 11 din OUG nr. 34 / 2014. Bunurile trebuie returnate la: SC Expert Masini Unelte SRL, strada Podgoriei 2B, Uricani, Miroslava, jud Iasi. Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 48 de ore.

CONDITII DE RETURNARE PRODUSE
 • Produs ce nu este conform cu specificatiile din oferta vanzatorului.
 • Produs ce nu este conform specificatiilor mentionate in comanda consumatorului
 • Produs nefunctional in primele 24 ore de la receptie sau colete ce prezinta deteriorari
RENUNTAREA LA CUMPARARE

Eventualele probleme legate de compatibilitatea dintre componentele achizitionate si cele detinute sau achizitionate de la ati comercianti, precum si erorile cumparatorilor in alegerea sau identificarea produselor corespunzatoare codurilor modelelor, nu fac obiectul raspunderii de catre SC Expert Masini UNelte SRL. Dreptul de renuntare la cumparare nu se aplica in cazul persoanelor juridice.

RAMBURSARE SUMELOR

Rambursarea sumelor se va face nu mai tarziu de 14 zile de la data la care suntem informati de decizia de retragere din contract a consumatorului in conformitate cu art 11, OUG nr. 34 / 2014.

EXECUTAREA CONTRACTULUI LA DISTANTA

EXPERT MASINI UNELTE trebuie să îşi îndeplinească obligaţiile contractuale în termen de cel mult 30 de zile de la data la care consumatorul a transmis comanda, cu excepţia cazului în care părţile au convenit altfel. EXPERT MASINI UNELTE, în cazul în care nu poate executa contractul din cauză că produsul sau serviciul nu este disponibil, trebuie să informeze consumatorul despre această indisponibilitate, iar sumele pe care acesta le-a vărsat ca plată trebuie rambursate de comerciant în cel mai scurt timp, dar nu mai târziu de 30 de zile.

EXPERT MASINI UNELTE poate livra consumatorului un produs sau serviciu de o calitate şi preţ echivalente cu cele solicitate, numai dacă acest lucru a fost prevăzut înainte de încheierea contractului şi/sau în contract, astfel încât consumatorul să fie informat în mod clar despre această posibilitate. Cheltuielile de returnare a produselor, în situaţia exercitării dreptului de denunţare unilaterală a contractului, sunt, în acest caz, în sarcina comerciantului, element asupra căruia consumatorul trebuie să fie informat. Furnizarea unor produse sau servicii similare celor solicitate nu poate fi asimilată cu livrarea fără comandă.

PRODUSELE CU LIPSA DE CONFORMITATE

Produsele ale caror caracteristici nu corespund cu specificatiile afisate pe site se pot returna dupa notificarea scrisa a S.C. EXPERT MASINI UNELTE S.R.L. In aceasta situatie clientul poate alege inlocuirea produsului cu unul conform sau returnarea contravalorii produsului si a cheltuielilor de expeditie. Cheltuilelile aducerii la conformitate (inlcusiv cele de transport, in aria de acoperire Fan Courier) vor fi suportate integral de catre S.C. EXPERT MASINI UNELTE S.R.L.

PRODUSELE PRIMITE DEFECTE

In eventualitatea in care produsele achizitionate sunt deteriorate sau prezinta vicii de fabricatie vor fi inlocuite cu un produs conform, cu conditia notificarii in scris a S.C. EXPERT MASINI UNELTE  S.R.L. in termen de 48 de ore de la primirea produsului. In situatia in care produsul nu mai este disponibil fie se va inlocui cu un produs similar, la alegerea clientului, fie se va returna contravaloarea acestuia. Cheltuilelile de transport (in aria de acoperire Fan Courier) vor fi suportate integral de catre S.C. EXPERT MASINI UNELTE  S.R.L. Daca notificarea se va face ulterior termenului sus mentionat de 48 de ore, produsele fac obiectul conditiilor generale de garantie.

GARANTIE

Garantia produselor este de 24 luni pentru persoane fizice si 12 luni pentru persoane juridice.

Cumparatorul este obligat sa prezinte Certificatul de Garantie impreuna cu factura/chitanta originala de cumparare a aparatului.

Perioada de garantie acordata pentru produsele mentionate de factura/chitanta de cumparare decurge de la data cumpararii. Cu exceptia viciilor ascunse (material si/sau manopera), garantia nu se extinde asupra accesoriilor, consumabilelor, precum si asupra tuturor subansamblelor care intra in componenta produselor achizitionate (cablu de alimentare, perii colectoare, sisteme de prindere a accesoriilor, mandrina, carcasa, etc. pentru scule electrice sau garnitura de taiere - lant, lama, pinion antrenare, filtre de aer si benzina, frana de lant, ans.demaror, etc, pentru scule pe benzina) care se uzeaza ca urmare a utilizarii normale a produselor.

Durata termenului de garantie se prelungeste cu timpul scurs de la data la care consumatorul a prezentat produsul defectat si pana la data repunerii acestuia in stare de functiune si a notificarii in scris in vederea ridicarii produsului sau predarii efective a produsului catre consumator. In cazul aparitiei oricarei defectiuni in perioada de garantie va rugam sa ne contactati la 0734 354 828 sau pe e-mail la tehnic@MasiniUnelteRo.ro.

Durata medie de utilizare a produselor este de 5 ani. Pentru aceasta perioada cumparatorul beneficiaza, contra cost, de service post-garantie, cu piese originale. In cadrul termenului de garantie, remedierea produsului trebuie efectuata intr-o perioada rezonabila de timp, stabilita de comun acord, in scris, intre vanzator (ASA) si consumator. Perioada de timp stabilita nu poate depasi 15 zile calendaristice de la data la care cumparatorul a adus la cunostinta lipsa de conformitate a produsului. Deteriorarile de genul zgarieturilor sau rupturi ale elementelor demontabile sau nedemontabile care nu au fost aduse la cunostinta vanzatorului in momentul achizitionarii nu sunt acoperite de garantie.

Producatorul nu este raspunzator de daunele provocate produsului de catre fenomenele naturale (trasnet, inundatii, cutremur, etc), incendii, neglijenta in exploatare, deteriorari mecanice, etc. Lipsa certificatului de garanţie al produsului trebuie semnalată în maxim 2 zile lucrătoare de la recepţia mărfii pe adresa tehnic@MasiniUnelteRo.ro. În cazul în care aveţi nevoie de informaţii suplimentare cu referire la garanţie sau unităţile de service, vă rugăm să ne contactaţi prin e-mail la tehnic@MasiniUnelteRo.ro.

GARANŢIA NU SE APLICĂ ÎN URMĂTOARELE SITUAŢII:
 • Nerespectarea instrucţiunilor de folosire
 • Repararea efecuată de o persoană neautorizată
 • Folosirea de piese contrafăcute
 • Folosirea neglijentă a produsului
 • Instalarea inadecvată a a aparatului
POLITICA DE CONFIDENTIALITATE:

S.C. EXPERT MASINI UNELTE S.R.L. certifica faptul ca va respecta drepturile conferite de Legea nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date. S.C. EXPERT MASINI UNELTE S.R.L. garanteaza securitatea si confidentialitatea datelor gazduite si transmise prin sistemul sau informatic. Aceste informatii vor putea fi folosite de catre S.C. EXPERT MASINI UNELTE S.R.L. pentru a trimite utilizatorului confirmarea comenzilor, diverse oferte speciale, promotii, etc. numai cu acordul prealabil al clientului. Furnizarea datelor personale catre S.C. EXPERT MASINI UNELTE S.R.L. nu implica obligativitate din partea utilizatorilor iar acestia pot refuza furnizarea acestor date in orice circumstante si pot solicita in mod gratuit stergerea acestora din baza de date.

DISPUTE SI CONFLICTE

Orice tentativa de acces neautorizat la site si orice încercare de frauda va fi raportata autoritatilor competente. Orice conflict aparut între companie si clienti se incearca a fi rezolvat pe cale amiabila prin intelegere intre cele doua parti. In cazul în care acest lucru nu este posibil se vor aplica prevederile legale romanesti din acest domeniu iar solutionarea conflictelor este de compententa instantelor romanesti.

ACCEPTATI SI INTELEGETI IN MOD EXPRES CA: NU OFERIM NICI UN FEL DE GARANTIE, DIRECTA SAU INDIRECTA CA: SERVICIUL VA FI POTRIVIT CERINTELOR DUMNEAVOASTRA; SERVICIUL VA FI NEINTRERUPT, SIGUR SI FARA ERORI DE ORICE FEL; CALITATEA INFORMATIILOR, DATELOR, IMAGINILOR, PRODUSELOR OBTINUTE CONTRA COST SAU GRATIS PRIN INTERMEDIUL SERVICIULUI VA CORESPUNDE CERINTELOR SI ASTEPTARILOR DUMNEAVOASTRA; SERVICIUL POATE FI INTRERUPT DE CATRE PROPRIETARI SAU ADMINISTRATORI IN ORICE MOMENT FARA NICI O NOTIFICARE PREALABILA SI FARA NICI UN FEL DE PRETENTIE DE ORICE FEL DIN PARTEA DUMNEAVOASTRA; PRIN INTERMEDIUL SERVICIULUI NU SE OFERA NICI UN FEL DE GARANTIE SAU CERTITUDINE ALTELE DECAT CELE IN MOD EXPRES SPECIFICATE IN ACESTI TERMENI DE OFERIRE A SERVICULUI; SUNTETI DIRECT SI DEPLIN RESPONSABIL PENTRU ORICE ACTIVITATE SI/SAU CONTINUTUL ORICAREI DATE, INFORMATII, IMAGINI, TEXT, INREGISTRARI AUDIO SAU VIDEO SAU A ORICAREI ALTE CONTRIBUTII PE CARE O FACETI SI/SAU O FACETI DISPONIBILA SI/SAU O TRANSMITETI IN CONDITIILE PREZENTILOR TERMENI AI SERVICIULUI; FORTA MAJORA EXONEREAZA DE RASPUNDERE PARTEA CARE O INVOCA IN CONDITIILE LEGII; NU SUNTEM RESPONSABILI SI NU PUTEM FI TINUTI RESPONSABILI IN NICI UN FEL, DIRECT SAU INDIRECT, PENTRU ORICE PAGUBA SI/SAU PROBLEMA DIRECTA SAU INDIRECTA, DE ORICE NATURA, CA URMARE A FOLOSIRII SERVICIULUI.

AUTORITATEA NATIONALA PENTRU PROTECTIA CONSUMATORULUI

Telefonul consumatorului: 0800-080-999 linie telefonica cu apelare gratuita din reteaua Romtelecom

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Iaşi

 • Adresa: str. Toma Cozma, nr. 11, Iaşi, cod 700554
 • Tel.: 0232/278.233
 • Fax: 0232/278.234
 • Email: iasi@opc.ro

Excepții

Nu se pot returna produse aflate în una sau mai multe dintre următoarele situații:

 • Produsele care nu mai au ambalajul original complet in care a fost livrat .
 • Etichetele de identificare sunt deteriorate sau lipsesc .
 • Echipamentele care au fost livrate cu bonusuri sau cadouri si nu se mai afla in ambalajul original sau in starea initiala.
 • Produsele care fac obiectul unui acord scris vanzator - beneficiar si sunt definite ca fiind COMANDA SPECIALA , respectiv lista de produse comandata de catre Beneficiar si care nu se afla in stocul uzual al Furnizorului dar care pot fi livrate pe baza unei comenzi ferme si a platii unui avans, sau a produselor care suporta modificari fata starea initiala, in termenii agreati de parti. Furnizorul il va informa pe Beneficiar daca oricare dintre produsele comandate constituie Comanda Speciala.

Google Analytics Alternative