PROIECTE START UP NATION - masini unelte prelucrare lemn, metal si tabla

Ce este Start-Up Nation?

Programul Start–up Nation este un program de incurajare si de stimulare a infiintarii si dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii, implementat de catre Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat (MMACA). 200.000 de lei (sau aproximativ 42.000 de euro) este suma maxima primita in cadrul programului. Aceasta reprezinta o contributie de maximum 100% din valoarea proiectului.

Obiectivul principal al Programului il constituie stimularea infiintarii si dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii si imbunatatirea performantelor economice ale acestora, crearea de noi locuri de munca, insertia pe piata muncii a persoanelor defavorizate, somerilor si absolventilor, cresterea investitiilor in tehnologii noi inovative. Programul se aplica pe intreg teritoriul Romaniei, in toate cele 8 regiuni de dezvoltare.

Întreprinderile mici și mijlocii

Întreprinderile mici și mijlocii (IMM-urile) pot solicita granturi, împrumuturi și garanții. De asemenea, ele pot încerca să câștige contracte pentru furnizarea de bunuri sau servicii.

Pentru a fi considerată IMM, o întreprindere trebuie să aibă:

  • între 50 și 250 de angajați
  • o cifră de afaceri de până la 50 de milioane EUR pe an sau un bilanț contabil total de până la 43 de milioane EUR pe an

ONG-urile

Organizațiile neguvernamentale și organizațiile non-profit ale societății civile sunt eligibile pentru finanțare din partea UE atunci când domeniile lor de activitate sunt legate de politicile UE.

Tinerii

Bugetul UE include programe specifice de sprijinire a tinerilor care doresc să studieze sau să lucreze în străinătate. Există, de asemenea, programe menite să reducă șomajul în rândul tinerilor.

În general, aceste programe se adresează:

  • tinerilor cu vârste între 13 și 31 de ani
  • organizațiilor de tineret
  • altor actori care lucrează cu tinerii

Criteriile detaliate sunt prezentate în cererile propriu-zise de oferte/propuneri.

SURSA: ec.europe.eu

Product added to wishlist
Product added to compare.