Blog tehnic Masini Unelte România

Cum schimbam cutitele la masina de rindeluit si grosime PT 250

Masina de rindeluit si grosime PT 250 detine o constructie mica si compacta pentru un transport facil si este astfel masina ideala pentru santiere. Suplimentar acest model este echipat standard cu suport.
Vizualizează articolul

Masina de taiat cu plasma CNC | Domenii de utilizare

Pentru o exploatare adecvata, la o masina de taiat cu plasma CNC trebuie cunoscute unele informatii de baza despre modul de functionare al acesteia.
Vizualizează articolul

Masina electrica de indoit tevi - caracteristici

Pentru o exploatare adecvata pentru o masina electrica de indoit tevi trebuie cunoscute unele informatii de baza despre modul de functionare al acestuia.
Vizualizează articolul

Ferastrau circular pentru retezat - Winter

Operatiunea de retezare, executata de un ferastrau circular pentru retezat, face parte din procesul de prelucrare al lemnului. In timp, acest ferastrau circular pentru retezat automat a ajuns sa ocupe primul loc pe piata ferastraielor circulare avand o precizie mult mai buna decat celelalte din categoria sa. Un ferastrau circular de retezat, de mare capacitate, se recomanda a fi utilizat numai in spatiile unde se executa un regim de productie intens.
Vizualizează articolul

Masina de frezat prin copiere - procedee de exploatare

Pentru o exploatare adecvata la o masina de frezat prin copiere trebuie cunoscute unele informatii de baza despre modul de functionare al acestora.
Vizualizează articolul

Masini de gaurit - clasificare si exploatare

Pentru o exploatare adecvata a unor masini de gaurit trebuie cunoscute unele informatii de baza despre modul de functionare al acestora.
Vizualizează articolul

Prese hidraulice - aspecte generale

Pentru o exploatare adecvata a unor prese hidraulice trebuie cunoscute unele informatii de baza despre modul de functionare al acestora.
Vizualizează articolul

Strunguri universale - caracteristici tehnice

Pentru o exploatare adecvata a unor strunguri universale trebuie cunoscute unele informatii de baza despre modul de functionare al acestora.
Vizualizează articolul

Masini pentru realizarea filetelor – mod de functionare

Pentru o exploatare adecvata a unor masini pentru realizarea filetelor trebuie cunoscute unele informatii de baza despre modul de functionare al acestora.
Vizualizează articolul

Masini de rectificat plan - clasificare

Utilizarea corecta a unor masini de rectificat plan presupune cunoasterea unor informatii generale referitor la exploatarea si aplicabilitatea acestora.
Vizualizează articolul

Echipamente de ridicare si transport

Utilizarea corecta a unor echipamente de ridicare si transport presupune cunoasterea unor informatii generale referitor la exploatarea si aplicabilitatea acestora.
Vizualizează articolul

Polizoare – domeniu de aplicabilitate

Utilizarea corecta a unor polizoare presupune cunoasterea unor informatii generale referitor la exploatarea si aplicabilitatea acestora.
Vizualizează articolul

Utilaje Fervi Italia ofertate in Romania de catre Masiniuneltero.ro

Fervi este o companie din Italia producatoare de utilaje Fervi atat pentru prelucrare lemn, prelucrare tabla, cat si pentru prelucrare metal.
Vizualizează articolul

Masini de filetat - procedee de prelucrare a filetelor

Utilizarea corecta a unor masini de filetat presupune cunoasterea unor informatii generale referitor la exploatarea acestora.
Vizualizează articolul

Masini pentru frezat - scheme cinematice si generalitati

Utilizarea corecta a unor masini pentru frezat presupune cunoasterea unor informatii generale referitor la exploatarea acestora.
Vizualizează articolul

Masini de rectificat rotund exterior - mod de functionare

Aceste masini de rectificat rotund exterior sunt destinate in general prelucrarii suprafetelor exterioare cilindrice, conice, profilate de lungime mica si a suprafetelor frontale ale pieselor de rotatie.
Vizualizează articolul

Strunguri pentru prelucrare metal - dispozitive de prindere

Dispozitivele de prindere in strunguri pentru prelucrare metal se intalnesc la strangerea semifabricatelor din bare sau sub forma de teava. La baza constructiei lor sta penseta denumita si bucsa elastica. Penseta este un manson de otel in care se executa fante (taieturi longitudinale) care delimiteaza sectoarele elactice ale pensetei (falcile pensetei).
Vizualizează articolul

Masini pentru gaurit lemnul si mortezat

Modelele de masini pentru gaurit lemnul se impart, in functie de directia de alezare, in: Masini cu gaurire pe verticala; Masini cu gaurire pe orizontala (masini pentru mortezat). Masinile cu gaurire pe orizontala sunt echipamente dotate cu sisteme de masa mobila si permit realizarea atat a operatiunilor de gaurire, cat si a celor de mortezare.
Vizualizează articolul

Masina de refulat si indreptat - caracteristici

Utilizarea corecta pentru o masina de refulat si indreptat presupune cunoasterea unor informatii generale referitor la exploatarea si functionarea acesteia.
Vizualizează articolul

Masini de indoit speciale - exploatare

Aceste masini de indoit se folosesc pentru executarea, din table laminate, a unor corpuri cilindrice sau conice. Dupa modul de asezare a valturilor, masinile de indoit se clasifica in: Masini de indoit cu trei valturi simetrice; Masini de indoit cu trei valturi asimetrice; Masini de indoit cu patru valturi. In afara de masinile enumerate mai sus, in industrie se mai intalnesc si masini de indoit speciale pentru executarea unor piese conice, masini de indoit si rasucit dupa elice si masini combinate pentru indoit si indreptat.
Vizualizează articolul

Masina de gaurit destinata prelucrarii alezajelor

Utilizarea corecta la aceasta masina de gaurit presupune cunoasterea unor informatii generale referitor la exploatarea si functionarea acestora.
Vizualizează articolul

Prese pentru indreptat - caracteristici generale

In constructia de automobile si vagoane, multe din partile componente ale acestora se executa prin ambutisare din table de otel cu continut redus de carbon. In timpul depozitarii, aceste table imbatranesc si in acelasi timp sunt supuse unor transformari structurale prin separarea cementitei tertiare pierzandu – si astfel proprietatile de plasticitate. In aceste conditii pericolul aparitiei unei mari cantitati de rebuturi este mult accentuat. In scopul evitarii unui astfel de inconvenient, tablele sunt trecute printre valturile unor masini speciale de tipul acestor prese cu valturi neparalele.
Vizualizează articolul

Masini de ascutit burghie - mod de utilizare

Utilizarea corecta a unei masini de ascutit burghie presupune cunoasterea unor informatii generale referitor la exploatarea si functionarea acestora.
Vizualizează articolul

Prese mecanice cu actiune dubla – generalitati

Utilizarea corecta a unei prese mecanice presupune cunoasterea unor informatii generale referitor la exploatarea si functionarea acestora.
Vizualizează articolul

Reguli specifice de utilizare pentru exhaustoare radiale

Atunci cand se lucreaza cu exhaustoare radiale, exploatarea poate fi periculoasa daca nu sunt respectate procedurile de siguranta si cele de utilizare.
Vizualizează articolul

Strunguri pentru metal – influenta parametrilor tehnologici asupra preciziei de prelucrare

Precizia de prelucrare in cazul exploatarii unor strunguri pentru metal sunt viteza de aschiere, viteza de avans si adancimea de aschiere.
Vizualizează articolul

Despre abkant – alegerea unei prese pentru tabla

Un abkant este o masina unealta specializata pentru indoirea la rece a foilor metalice, utilizata de obicei in industria confectiilor metalice.
Vizualizează articolul

Platforma hidraulica – utilizare industriala

O platforma hidraulica este un dispozitiv care care asigura ridicarea si coborirea diferitelor sarcini in conditii de deplina siguranta si cu efort redus.
Vizualizează articolul

Centre de prelucrare strung cu freza - utilizare

Modelele de centre de prelucrare strung cu freza sunt destinate pieselor din metal si materiale neferoase si obtinerii diferitelor forme, cum ar fi: patrate, cilindrice, conice, prin strunjire, gaurire sau frezare. Aceste echipamente strung cu freza pot fi utilizate, de asemenea, pentru realizarea de filete metrice si inch. Cu capul de frezare instalat, centrele de prelucrare strung cu freza pot realiza cu succes operatiuni de gaurire si frezare.
Vizualizează articolul

Freza metal – ajustarea capului de actionare rotativ

O freza metal este o masina de prelucrare a metalului prin aschiere ce poate realiza numeroase operatiuni precum: gaurire, alezare, filetare, frezare plana etc. O operatiune importanta pentru realizarea diferitelor operatiuni cu freza metal o reprezinta ajustarea capului de actionare rotativ pentru modelele de masini de frezat metal prevazute cu aceasta posibilitate.
Vizualizează articolul

Masini combinate circular si freza - functii

Aceste masini cu circular si freza sunt destinate exploatarii de catre utilizatorii amatori si in atelierele de prelucrare a lemnului. Aceste masini ofera avantajul achizitiei la un cost redus comparativ cu achizitia individuala a doua masini, ferastrau circular si freza, si ocupa un spatiu mai mic in atelier, dar nu permit realizarea --simultana a doua operatiuni din motive de siguranta a operatorilor. 
Vizualizează articolul

Masini pentru decupat tabla – determinarea fortelor de taiere

Reducerea fortei de taiere pentru masini pentru decupat tabla are un rol important in industria prelucratoare a tablei in care acestea sunt utilizate.
Vizualizează articolul

Utilaje prelucrare metal Metallkraft Germania in Romania

Pentru a oferi o diversitate mai mare clientilor sai si pentru a putea oferi solutia tehnica potrivita necesitatilor acestora de prelucrare MasiniUnelteRO.ro ofera o noua gama de utilaje prelucrare metal reprezentata de oferta producatorului german Metallkraft.
Vizualizează articolul

Masini pentru gaurit cu dalta - identificarea pieselor

https://masiniuneltero.ro/masini-de-gaurit-scobit-si-mortezat/Pentru exploatarea corespunzatoare a unei masini pentru gaurit cu dalta este esential sa se cunoasca toate partile masinii. In acest articol va vom prezenta elementele esentiale pentru o exploatare corecta.
Vizualizează articolul
Google Analytics Alternative